A kolozsvári grafikai pályázat (SKT) eredményei

A vázlattervi helyszínrajz grafikai értelmű feldolgozása

1669048444965

a Nemeuklideszi terek - Kolozsvár 2022, Középülettervezési Tanszék szervezésében meghirdetett tanulmányi félév közi hallgatói pályázata

2022. november 21.

1669048444965

A pályázatok megtekinthetők a Középülettervezési Tanszék folyósóján.

a pályázati zsűri tagjai:

Miklósi Dénes kolozsvári képzőművész és Pásztor István kolozsvári építész

l. díj: Szabó Bernadett – Grafikai "ereje" végig a díjazásra kiválasztott rajzok között tartotta, és a díjra kiszemeltek közül is mind kettőnk számára a legerősebb. Absztrakt "elemzése” a felülről nézett városszövetnek, és intuitív módon én is "kolozsvári”-nak érzem a kék-feketén ábrázolt tetőket.

l. díj: Szaszák Lili – Konkrétabb, de szimpatikus az elemző jellegű kézi munka-vázlatok kollázsa, egyértelműen "benne van” Kolozsvár, anélkül, hogy felismerhető tereket, háztömböket mutatna be, és jó, hogy minimális a dekor-jellegű színezés, kiegészítés benne.

Ill. díj: Érsek Máté – Figyelmes, "finom” rajz, elvenni belőle nem lehet, de semmi fölösleges sincs szerencsére az ismerős, digitálisan rendezett, pontfelhőhöz hozzáadva.

Dicséretben a város képét, szövetét elemző és / vagy beavatkozási javaslatot ábrázoló rajzok részesültek:

Pusztai Benedek
Módly Emőke
Sipőcz Júlia

Gratulálunk a szemnek tetszetős, főleg digitális rajzok készítőinek is: sok a grafikus-design vagy iparművészeti szempontból jó kép, minta, de a téma alapján a képzőművészeti ES építészeti-várostervezési szempontból kettőnk számára tartalmas (elemző és / vagy javaslatra utaló) műveket emeltük ki.

a Középülettervezési Tanszék további hat hallgató pályaművét tartja dicséretre érdemesnek:

Mantuano Eszter
Rátosi Noémi
Sásdi Nóra
Szabó Dorottya
Tóth Ágnes
Wentzel Panna

Gratulálunk a díjazottaknak!