Ünnep és építészet

Átadták a 2019. évi Ybl Miklós-díjakat.

CSILLAG KATALIN építész magas színvonalú alkotói munkájáért, számos középület tervezése mellett a Szegedi Dóm rekonstrukciójában, a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyának kialakításában és a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fejlesztésében való részvétele elismeréseként részesült a kitüntetésben.

MADZIN ATTILA építész a közösségi tér formálását szem előtt tartó közel három évtizedes értékteremtő építészeti munkásságáért, a budapesti Erzsébet téri volt autóbusz pályaudvar műemléki átalakításában, a MOM Kulturális Központ felújításában és a marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem központi épületének tervezésében vezető projekt-építészként végzett kiemelkedő tevékenységéért részesült a kitüntetésben.

MARIÁN BALÁZS DLA építész izgalmas, egyedi tömeg- és térformálású építészeti alkotó munkásságáért, átgondolt, racionális, a környezetükbe illeszkedő épületek létrehozásáért, valamint oktatói tevékenységéért részesült a kitüntetésben.

PESCHKA ALFRÉD VILMOS építész magas szintű szintetizáló képességgel és racionális gondolkodásmóddal végzett alkotói tevékenységéért, számos középület tervezése mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói épülete és a békásmegyeri piac tervezésében végzett kiemelkedő építészeti munkásságáért részesült a kitüntetésben.

Átadták a magyar nemzeti kultúra területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munka elismerését jelentő Magyarország Érdemes Művésze díjakat. A díjazottak között van SKARDELLI GYÖRGY építész!

Szeretettel gratulálunk mindannyiuknak! Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy ők valamennyien a Közép Alumni tagjai, akiknek építészi pályája egykoron a Közép tanszékről indult.