Tanszéki sikerek a Temesvári Építészeti Biennálén (Beta)

Volt hallgatóink és doktoranduszunk sikere a Temesvári Építészeti Biennálé (Beta) pályázatán
A Beta 2020 a Román Építész Kamara által szervezett építészeti biennálé. Az utóbbi években nem csupán Románia egyik legfontosabb építészeti eseményévé vált, hanem a magyar és szerb részvétel miatt regionális jelentőségűvé is. Idén 233 projektet nyújtottak be 5 kategóriában, amelyeket egy nemzetközi zsűri bírált el.
Partizan Architecture (Hory Gergely, Major Zoltán, Müllner Péter): Játék történeti szakrális terekben_jelölés
A zsűri értékelése: “A játékot és a pihenést helyezi egy olyan környezetbe, ahol a megszokott viselkedés szigorú protokoll alapján történik. A zsűri külön értékelte a prezentáció módját, amely interaktív megközelítésével jól demonstrálta a projekt szándékait.”
Surján Borbála: Jurányi Közö/n/ség Ház_mention
A zsűri értékelése: “A terv legfőbb erényei: érzékeny beépítés a városi szövetbe, szoborszerű formálás, finom részletképzés és a program, amely tökéletesen szolgálja ki a művészek igényeit.”
Szántó Hunor Albert: Táj Restaurációs Központ_jelölés
A zsűri értékelése: “A projekt felhívja a figyelmet a biodiverzitás elvesztésére és a táj restauráció fontosságára. Jól átgondolt, újrahasznosítható szerkezetet tervez, amely lokális és anyagokat és építési technológiákat használ. A terv vizuális feldolgozása kiemelkedő.”

Örömmel gratulálunk a díjazottaknak!