Szakmai díj munkatársainknak

Október 3-án, az Építészet Világnapján, adták át a Budapesti Építész Kamara Nívódíjait. Az öt díjazott közül két tervet tanszékünk munkatársai (oktatóink vagy a DLA képzés résztvevői) készítettek – nekik ezúton külön is gratulálunk!

21-idesuss-ovoda

Idesüss Óvoda és Bölcsőde – az építészfórumon itt!
építész vezető tervezők: Borsos Melinda, Dimitrijevic Tijana / MicroArchitects
építés éve: 2015

Korábban a Magdolna negyed participációs beavatkozásaiban kikísérletezett vágygyűjtés módszertan következménye, hogy az intézmény minden elemében a nyitott pedagógiai módszert támogatja. A csoportok mindegyike kertkapcsolatos: ez ennél az óvodánál sajátos értelmezést nyer. Az egyedi játékok, a térrendezés, így az udvar felületéből kiemelkedő dombocskák a korai fejlesztésben olyan alapvető szerepet játszanak, mint a csoportszobák elrendezése. Ez a lakótelepi óvoda egészen ideális: örömteli, hogy egy ’70-es évekbeli épület metamorfózisából született meg.

corner-dij-2016

Corvin Corner Irodaház – a hazai középületek honlapon itt!

építész vezető tervező: Szász László /Stúdió’100 Építészeti Kft.
társtervezők: Vannay Miklós, Mórocz Balázs, Dombóvári János
építés éve: 2015

A közvetlen környezet, a Corvin Plaza hatalmas tömbje és a szemben lévő, századforduló klasszicizáló lakóépületek visszahatnak az épület megjelenésére és működésére is. Az épület ritmikus homlokzata, vakolat-üveg kompozíciója a lyukarchitektúra kortárs átirata. Az irodaház a saroknál kissé visszahúzódik, teret enged a járdán zajló életnek.