RÉT_2018/19_ősz

Rajz És Terv
2018. őszi félév, kötelezően választható tárgy

A „RÉT” óráin a 2018-2019. tanév őszi félévében ismét a rajz, a terv és az építészeti gondolkozás párhuzamaival fogunk foglalkozni Dan Graham „Public Space/two Audiences” című, 37. Velencei Biennáléra készült installációja és Krasznahorkai László 2013-ban megjelent Megy a világ című elbeszélés-gyűjteményéből a Bolyongás Állva című írásmű értelmezése kapcsán.
Közös, jó hangulatú beszélgetések és programok alkalmával megpróbáljuk felfejteni, mit jelent számunkra ez a két alkotás, és mik lehetnek azok összefüggései. A munka során szimulálva az alkotói koncepciókeresés különféle módjait, lehetőségeit – gondolva Jacques Herzog és Catherine Hürzeler „Collaborate with Artist” című interjújára.
A félév végére mindannyian készítünk egy egyvonalas rajzot, egy haikut, egy egy lapból hajtogatott modellt és egy rövid, 1-1,5 perces videót, melyben összegezzük a félév során bennünk felmerült gondolatokat.

Jelentkezési határidő:
– 2018. augusztus 28. éjfél
– Előjelentkezni lehet 2018. június 15-ig
– A jelentkezés feltétele egy A4-es lap, „portfólió”: egy kedvenc munka vagy kép, vagy rajz bemutatásával, mailben küldve nekem a vannay.m@kozep.bme.hu címre.
Eredményhirdetés a felvételről: 2018. augusztus. 30. csütörtök 12:00-ig.
Létszám: max. 15 fő.

Az órák időpontját a ti igényeitekhez igazítjuk, hogy a legkönnyebben illeszkedjen a féléves órarendetekbe.

Vannay Miklós Ágoston DLA

plakát (pdf)
tematika (pdf)