Rajz és Terv, 2021-2022 ősz

Hirdetmény letölthető itt!

A „RÉT” a 2021-2022 tanév őszi félévében ismét a rajz, a terv és az építészeti gondolkozás párhuzamaival foglalkozik. 

Közös, jó hangulatú beszélgetések és programok keretében kortárs művészeti, irodalmi- és filmalkotásokon keresztül próbálunk közelebb kerülni a minket körülvevő világhoz. A félév során érintett alkotások hangulatát ültetjük át az általunk már ismert építészeti világba, azok atmoszférájának visszaadásával. 

A félév végére mindannyian készítünk egy egyvonalas rajzot, egy haikut, egy – egy lapból hajtogatott modellt és egy rövid 1-1,5 perces videót, melyben összegezzük a félév során bennünk felmerült gondolatokat. 

Az órai beszélgetések során idén egy filmművészeti alkotás áll majd a középpontban. A mű megismerése és közös elemzése során kerülünk egyre közelebb ahhoz, hogy mi mit gondolunk műben előkerülő problémákról, képi hangulatokról, és a filmjelentek tereiről. Nekünk mint építészeknek, mi a téri, építészeti válaszunk azokra?. 

Az órák időpontját a Ti igényeitekhez igazítjuk, hogy a legkönnyebben illeszkedjen a féléves órarendetekbe.  

 Az érdeklődő hallgatók a jelentkezés szándékát előzetesen jelezzék Vannay Miklósnak (vannay.miklos@epk.bme.hu) tájékoztatásul. 

A kurzussal kapcsolatos tájékoztatóra – valamennyi őszi tárgyunkkal közösen – május 27-én du. 5-kor kerül sor az erre a célra létrehozott TEAMS-csoportban (KÖZÉP 2021 ŐSZ, Teams kód: mu5d2g6), és ide tesszük fel az egyes tárgyakról szóló részletesebb előzetes programokat, anyagokat is! 

Szeretettel várjunk a kurzus iránt érdeklődőket! 

2021. május

Vannay Miklós Ágoston DLA egyetemi adjunktus 

Sámson Kinga doktorandusz