Perbálon jártunk

Múlt vasárnap, október 15-én Perbálon jártunk. Ezen a napsütéses őszi délutánon került sor az idei nyári építőtábor záróeseményére: a 21 év – 3 terv – 1 tábor c. kiállítás megnyitására és a Tovább Élni Egyesület Perbáli Gyermekotthona Kertzáró ünnepségére.

A kiállítást Kemes Balázs, a perbáli táborok szervezője nyitotta meg, miután a közreműködők – Szász Gizella, Bánki-Miklós Bernadett, Karácsony Rita és Máté Albert – röviden beszéltek az otthonról, a zöldséges kertről, a kiállításról, illetve a 2016-os tábor alatt készült kisfilmről. Utóbbit a kiállítás és a 2017-es tábor helyszínéül szolgáló, Petőfi utca 5. szám alatti ház egyik belső falára vetítve néztük meg a látogatókkal, köztük az otthon lakóival. Ezt követően körbejártuk a kisház három szobáját, melyekben a három témához kapcsolódó képek és tárgyak kaptak helyet. Az első terem – 1 tábor – az idei építőtáborral, a második – 21 év – a több mint két évtizede alapított Perbáli Gyermekotthon mindennapjaival, a harmadik – 3 terv – pedig az Tovább Élni Egyesület tulajdonában lévő ház felújítására, átalakítására tett javaslatokkal foglalkozik. A három hallgatói terv 2015-ben, a Középülettervezési Tanszék Kiskomplex tárgyának keretében készült.

A kiállítás megtekintése után átmentünk a közelben található otthonba, ahol a kertben termett finomságokból készített ételekkel és italokkal vártak minket.

2017. október 22.

A kiállítás november végéig, előzetes bejelentkezést követően látogatható.
kapcsolat: Szász Gizella intézményvezető, telefonszám: 06 20 / 555 5779

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Fotók: Máté Albert Képkocka