MŰ/HELY, 2021 tavasz

Hirdetmény letölthető itt!

MŰ/HELY

ÉPÍTÉSZETI TÁRGYKÍÍSÉRLETEK – 2021 tavasz

A Mű/Hely egy most induló, új szabadon választható tárgy a közép tanszék kínálatában. A kurzus során a műterem jelleg, a gyakorlati makettépítés áll a fókuszban.

A résztvevők újszerű, kísérletező módon, minden technikai segítséget megkapva, saját kezükkel dolgozhatnak tervezési tárgyukhoz köthető részfeladatok fejlesztésén. A kurzus során átélhetik és megtanulják alkalmazni a valós fizikai térben létrejövő modelltárgyak erős koncepcióformáló, és jelentéssűrítő hatását. Az órákon a tanszék új eszközparkjával, helyben megvalósíthatók a tervezési feladatokhoz kapcsolódó főbb makettezési részfeladatok, kötöttségek nélkül bátran kipróbálhatók a valós téri bemutatás eszközei és technikái.

Modell, vagy makett? Prototípus vagy szobor? Mik a makettkészítés legfontosabb eszközei, és milyen céllal készítünk maketteket? Hogyan befolyásolja a terv alakulását a makettezési folyamat? Hogyan alkalmazhatók kézműves és digitális technikák közösen egy kortárs épület makettjének megalkotása során?

A kurzus egyetemi alkalmait, a technikai demonstrációk és elméleti kiselőadások mellett meghívott vendégek, műhelylátogatások színezik. Többféle új technikával ismerkedünk meg, kisebb és nagyobb, alkotási fókuszú feladatok elvégzése során.  A kurzus online módon,  video tutorialok, konzultációk formájában is hasznos tudást ad!

Olyanokat várunk, akik szeretik néha bepiszkolni a kezüket, elmélyülni egy-egy modell elkészítésében, és olyanokat is, akiket elsősorban a tárgyalkotás metafizikája érdekel, de szeretnék továbbfejleszteni gyakorlati készségeiket, vagy akik csak szívesen alkotnának közösségben, könnyed, jó hangulatban szerda esténként.

A kurzus a tanszék INNOVATÍV KÖZÖSSÉGI TEREK stúdiójának kutatási tevékenységéhez kapcsolódik, és minden évfolyam számára nyitott, ezáltal betekintést nyerhető a többi évfolyam munkájába is! Az órák szerdánként 18 és 20 óra között lesznek, a 277 teremben.

A műhely jelleg miatt, a kurzus korlátozott 20 fős létszámmal indul, a résztevők kiválasztása portfolio alapján, és rövid online interjú során történik. A jelentkezés: 2021. január 20. éjfélig, egy rövid űrlap és egyszerű (max. 10 megás) pdf portfolió feltöltésével EZEN A LINKEN.

Az interjú tervezett ideje: 2021. január 21. délután.

2020. december

Bartha András Márk DLA

egyetemi adjunktus