Komplex jelentkezés 2017

A kurzus ismertetése, illetve a komplex tervezésre való jelentkezés módja:

Tanszékünk oktatói szerint a tervezés olyan komplex folyamat, amelyben az egész felől közelítünk a részletek felé. A komplexitás nem csak a műszaki tartalomra, hanem az építészeti munka érzékeny, társadalmi szerepvállalására is utal.

A 2016-ös félév helyszíne Diósd – a városközpontba tartozó intézmények (városháza, egészségház. közösségi ház és könyvtár) mellett újrahasznosításra váró ipari épületei (trafóház. MGM telep) és újrafelfedezésre váró “tájképi” helyzetei is vannak (pincesor, földalatti kőbánya) is vannak.

– a félévismertető plakát itt letölthető! (pdf) – (javított, jan. 5.)

A tárgyra az oktatókhoz való előzetes beszélgetés után nyerhető felvétel (a 12-ével induló héten), az eredményről a tanszék dönt, amit a honlapon tesszük közzé.

fontos: Külföldi útja miatt eltérő időpontban szervez beszélgetéseket Szabó Levente:

jan 6. szerda du. 3 óra, tanszék
jan. 18. du. 3 óra, tanszék
az oktatók: Balázs Mihály DLA, Fejérdy Péter DLA, Hőnich Richárd DLA, Karácsony Tamás DLA, Kemes Balázs, Klobusovszki Péter DLA, Lévai Tamás, Major György DLA, Marosi Bálint DLA, Radványi György DLA, Sajtos Gábor, Sugár Péter DLA, Szabó Levente DLA, Tarnóczky Tamás, Vannay Miklós DLA, Zsuffa Zsolt DLA,

Jelentkezés ezen a linken.

 

1. A jelentkezés a honlapon történik. Az egyes tanárokhoz külön kell jelentkezni. A jelentkezéskor fel kell tüntetni a sorrendiséget, azaz, hogy melyik tanárhoz szeretne kerülni első, második ill. harmadik helyen.

2. A felvételi beszélgetés január második hetében személyes találkozás a tanárokkal. Erre mindenki hozzon portfóliót vagy 1 db eredeti rajzot, vagy alkotást.

3. A portfolió max. terjedelme 10db A/4 lap!
Az első lap tartalmazzon fényképet a jelentkezőről, a lényegesnek ítélt alkotások listáját és munkatársi viszonylatait (konzulens neve, csoport munka esetén a társszerzők neve), valamint egy rövid szöveget, amely az építészeti érdeklődéséről szól. Az egyes lapokon az alkotások bemutatása tetszőleges, de célszerű törekedni a lényegi információk közlésére: pl csak a jellemző – a terv, vagy a tervező szempontjából fontos – rajz (skicc…) jelenjen meg, ne az összes… ”a kevesebb több”.

A portfoliót pdf formátumban is le kell adni, amit január 9. éjfélig a tárgyfelelős email címére kell elküldeni: fejerdy.p kukac old.old.kozep.bme.hu

A pdf fájl mérete max. 3 MB lehet!

A Kari Tanulmányi Bizottság által 2012. december 10-én jóváhagyott, közép tanszékre vonatkozó komplex jelentkezési rend itt megtekinthető.