Komplex I. 2019/2020 ősz / TERMÉSZET ÉS ÉPÍTÉSZET

A tavaszi félév izgalmas témáját folytatjuk az őszi félévben is.
A helyszín ezúttal Pécs, Balokányliget, a feladat az egykor népszerű strandfürdő és környezetének újraélesztése, újragondolása. A hely összetett kulturális kontextusa, természet-közelisége, városi létünk és a természet viszonyának értelmezését kínálja föl.
A félév mottója összeköti a munkánkat az őszi félévben készülő komplex2 tervekkel, a komplex műteremben zajló, a tervek körül szerveződő programokkal, műhelybeszélgetésekkel és a helyszín okán lazán kapcsolódik a TT3 tárgyhoz is. A helyszínbejárás a TT-sekkel összefogva kortárs építészeti túra keretében kerül megrendezésre.
Az előző félév legsikeresebb hallgatói munkái hamarosan megtekinthetők lesznek a MÉSZ székházban nyíló kiállításon.

Az előre meghirdetett közös téma mellett, a tanszék lehetőséget biztosít megfelelően előkészített saját tervezési helyszín és feladat feldolgozására is.
A jelentkezés módja: portfólióval, a választott konzulenssel személyesen egyeztetve.
Az érdeklődő hallgatók a jelentkezés szándékát előzetesen jelezzék a fejerdy.p@kozep.bme.hu mail címen, tájékoztatásul. A tényleges jelentkezés az egyénileg szervezett felvételi beszélgetések után, az oktatói visszajelzések alapján, a NEPTUN-on keresztül válik majd lehetségessé.

2019. május

Fejérdy Péter DLA
egyetemi adjunktus
tárgyfelelős