Kiskomplex, műszaki szakirány

Kiskomplex, műszaki szakirány

Az osztatlan ötéves képzés tárgya – csak műszaki szakirányon, KÖTELEZŐ
Tárgyfelelős: Kemes Balázs DLA
A tárgy kimérete: heti 6 óra gyakorlat
Kreditpont értéke: 6
követelmény: Félévközi jegy

2020/21 ősz

2019/20 ősz

2017/18 ősz

Tabán GRUND

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tabán Integrációs Programja 2004 óta működik Monoron. A városközpont közelében, a Bercsényi és Cinka Panna utcák által határolt területen jellemzően fiatal felnőttekből és gyerekekből álló közösség él. A meglehetősen rossz életkörülményeken a Szeretetszolgálat különböző, de egymáshoz szervesen kapcsolódó eszközökkel próbál segíteni.
A folyamatos JELENLÉT napról-napra, kis lépésekben építi fel azokat a meghatározó eredményeket, amiknek köszönhetően egyre többen tekintenek mintaprogramként az itt folyó munkára.

A 2012 óta folyó építészeti kutatás eredményeként sikerült megváltoztatni a telepre vonatkozó építési szabályozást. Az új paraméterek jó lehetőséget kínálnak a városrész rendezésére és a közösség életét szervező középületek létrehozására, melyek a Szeretetszolgálat munkáját is tovább erősítenék.

Az idei félévben a terület beépítésével foglalkozunk három középület (tanoda, fürdőház és tornaszoba), illetve a hozzájuk tartozó közterek megtervezése kapcsán.