Hauszmann-díj pályázat – 2017

A BME Építészmérnöki Kar felhívást tesz közzé Hauszmann-díj odaítélésére. A díjra azok a fiatal építészek pályázhatnak, akik diplomatervüket a BME Építészmérnöki Karán 2017-ben védték meg.

Benyújtandó munkarészek

Nyomtatott formában:
_egy darab 70×100 cm méretű, álló helyzetű habkartonra kasírozott tabló, amely kizárólag az eredeti terv részeinek (előtanulmányok, vázlatok, szövegek, makettfotók, terv) felhasználásával készült
_a tabló formai kötöttségeit a Középülettervezési Tanszék honlapjáról letölthető szerkesztőlap tartalmazza
_egy db. A/4 méretű adatlap az alábbi tartalommal: név, telefonszám, postacím, email cím, diplomaterv címe, dátum, tanszék és építész konzulens neve Digitális formában:
_a tabló összképe (70X100 cm, 300 dpi)
_a szerző arcképe (5×5 cm, 300 dpi)
_a tablót pdf formátumban kérjük feltölteni egy tetszőleges egyéni tárhelyre, majd annak linkjét (elérhetőségét) megnevezni és emailben elküldeni az alábbi címre: karacsonyr@kozep.bme.hu
_a fájl mérete max 50 Mb lehet, elnevezése (kötelezően, ékezetek nélkül): vezeteknev_keresztnev_neptun kód
Benyújtható további munkarészek
_makett, kizárólag méretre szabott védődobozban
_tervezési napló, eredeti vázlatok összefűzött formában

Beadás

2017. június 29. csütörtök 9-14 óra között, helye K.210.

Visszaadás

2017. augusztus 28. hétfő 9-12 óra között, helye K.210. A modellek és tervezési naplók őrzésére nincs lehetőségünk, ezért az elvitel időpontját kérjük pontosan betartani. A tablókat a Kar megtartja és archiválja.
Évente öt, egyenrangú díj – érem és oklevél adományozható, a díj odaítélésére építész-oktatókból álló háromtagú bizottság tesz javaslatot, tagjai Cseh András, Marián Balázs és Török Dávid. A díjat az őszi diplomaátadó ünnepélyen a Kar dékánja adja át.

Balázs Mihály
a Hauszmann-díj kurátora