Felhívás nemzetközi worshopokon való részvételre

A Triplex Confinium nemzetközi együttműködés, amelyben hazai, román, szerb és bolgár partnerekkel dolgozunk egy jövőbeli közös építészképzés lehetséges alapjainak lefektetésén. A Műegyetem részéről az Exploratív Építészet Tanszék (Vasáros Zsolt DLA tanszékvezető és Sági Gergely doktorandusz részvételével) és a Középülettervezési Tanszék (Szabó Levente DLA tanszékvezető és Major Zoltán doktorandusz részvételével) vesz részt a programban, amelynek tagjai még a Debreceni Egyetem, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem, a bukaresti Ion Mincu Egyetem, az Újvidéki Egyetem és a szófiai Ohridi Szent Kelemen Egyetem. A projektet a Temesvári Műszaki Egyetem hívta életre és koordinálja.

Ennek az együttműködésnek egy nagyon fontos állomása (és eredménye) egy nemzetközi pályázat, melyről részletek itt érhetők el: https://triplex-confinium.eu/competition/

A pályázat keretén belül – amennyiben a vírushelyzet lehetővé teszi – 4 építészkari hallgató most szeptemberi és 2022 áprilisi nemzetközi workshopon való részvételét támogatja az együttműködés.

Olyan harmad- vagy felsőbbéves, de elsősorban 2021 őszén a Tanszéki terv 2. tárgyat teljesíteni szándékozó, aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók jelentkezését várjuk, akik:

  • szívesen részt vennének 2021. szept. 17-30 között a romániai Jimboliában 3 ország építészhallgatói részvételével megrendezendő workshopon
  • szívesen részt vennének a workshop keretén belül megkezdett munka beadásával a nemzetközi tervpályázaton
  • előre láthatólag szívesen vállalják, hogy a 2022 áprilisában, várhatóan a szerbiai Kikinda településén megrendezett két hetes workshopon is rést vesznek

A két hetes workshopon való részvételt személyi kifizetésként 992 euró összeggel támogatja a program, amelyből a szállás, étkezés, stb. fizetendő, de a felhasználás a hallgatón múlik.

A részt vevő hallgatóinknak a két közreműködő tanszék a Tanszéki terv 2. c. tárgyat teljesítettnek ismeri el, és támogatja egyéni hallgatói kérelmek benyújtását az egyéb ez időszakra eső tanulmányi kötelezettségekkel kapcsolatosan.

Jelentkezni lehet rövid motivációs levél és portfólió megküldésével 2021. aug. 25-ig Sági Gergely (gergely.sagi@gmail.com)és Major Zoltán (majorzoltn@gmail.com) doktoranduszoknál emailen. Természetesen bármilyen kérdés esetén keressétek őket vagy Vasáros Zsolt, Szabó Levente tanszékvezetőket!