enter lechner – TDK szekció-kiírás

Tudományos Diákköri Konferencia szekció-kiírás
BME Építészmérnöki Kar
Középülettervezési Tanszék
TDK 2019

A Középülettervezési Tanszék és az Építészettörténeti és Műemléki Tanszék 2019 őszére közös, tematikus Tudományos Diákköri Konferencia szekciókat hirdet meg az érdeklődő hallgatók részére. A párhuzamosan futó két kiírás fókuszában a Magyar Államkincstár Hold utca 4. szám alatti épülete áll, a Lechner Ödön (1845-1914) és Baumgarten Sándor (1864-1928) által tervezett egykori Magyar Királyi Postatakarékpénztár (1896-1901).
A Magyar Államkincstár támogatásával induló kezdeményezés olyan hallgatók, hallgatói csoportok (2-3 fő) részvételére számít, akik a kötelező építészmérnöki képzés mellett további elmélyültebb alkotói/kutatói munkára vállalkoznak akár az egyik, akár mindkét párhuzamos témában. A hozzávetőlegesen fél év időtartamú program célja, hogy konkrét javaslatok és tervek mellett mozaikszerű képet adjon a MÁK épületének építészeti kontextusáról is.
A hallgatói tervpályázathoz hasonló művészeti/alkotói szekció dolgozatai építészeti tervből és hozzá tartozó esszéből állnak. A szekció célja a MÁK Hold utcai épületének vizsgálata, különös tekintettel a külső látogatók által is szabadon elérhető előcsarnokra és kupolacsarnokra. A feladat az épület bejárati tereinek belsőépítészeti újragondolása, a komoly átépítések miatt méltatlan állapotban lévő üvegkupola újraértelmezése, valamint mind a MÁK működésének, mind az épület értékeinek méltó módon való bemutatása.

A Középülettervezési Tanszék által meghirdetett TDK-szekciókhoz a kapcsolattartás megkönnyítésére online jelentkezési listát hoztunk létre az érdeklődők számára (kérjük, itt – akár több érdekes téma megjelölésével is – jelentkezzetek mielőbb, kapcsolatfelvétel céljából, de személyesen keressétek a választott konzulenst is):
TDK KÖZÉP jelentkezés 2019

Az “enter lechner” szekció plakátja

Az “enter lechner” szekció kiírása

Az “enter lechner” szekció mellékletei