Beton (depó)_ 2018/19. tavasz

A beton kurzus és workshop egy kortárs művészeti és város­építészeti betonbarkács képzés. A projekt célja a közös alkotás, gondolkodás és tudásmegosztás megtapasztalása a beton váratlan és meghökkentő lehetőségeinek megismerésén és kísérletezésen keresztül. A félév végére köztéri konstrukciók jönnek létre, melyek rávilágítanak köztereink érdekesebb részleteire, a civil társadalom különböző problémáira és élménytelivé varázsolják beépítésük helyszínét.
A beton workshop 2018/19. tavaszi félévére meghirdetett kurzusa az elmúlt években állandóvá vált egységekből áll össze: elméleti alkalmak, gyakorlati workshopok, kiscsoportos tervezési feladatok, végül a tervek megvalósítása beépítéssel.
Elméleti alkalmaink során megismerkedhetsz a BETON alapanyaggal, annak megmunkálási lehetőségeivel és különleges alkalmazási területeivel. Ennek keretén belül betekintést nyerhetsz munkáink rejtelmeibe, meghallgathatod szakmai partnereink előadásait és ellátogathatsz érdekes gyárakba, különleges helyszínekre.
Az ezzel párhuzamosan futó gyakorlati alkalmakon kipróbálhatod magad beton tárgyak, zsaluzatok készítésében, gyakorlatba helyezheted a korábbiakban megszerzett elméleti tudásod. Bemutatjuk neked a modern beton készítési lehetőségeket, formázásokat, felületkezeléseket, hogy a későbbiekben te is el tudd készíteni saját beton alkotásaid.
A kurzus kezdetétől kis csoportokban folyik a munka, mely alkalmak során konzulensek segítségével megtervezhetitek saját, közös tárgyaitokat, alkotásaitokat, formabontó ötleteiteket. Ezeket a tárgyakat a koncepciótól a beépítésig végigkísérhetitek, alakítjátok. Így lehetőségetek nyílik egy projekt végigkövetésére az alapötlettől a megvalósult kész objektig.

Korábbi projekteinket, eseményeinket a következő linkeken találod meg:
http://betonworkshop.hu/
https://hu-hu.facebook.com/betonworkshop/

Légy te is BETON! 😉
A BETONworkshop csapata