BETON 2019/2020 tavasz – választható tárgy

A BETONworkshop csapata és a Középülettervezés Tanszék közös szervezésében 2020 tavaszán is szeretettel várja a hallgatókat kortárs művészeti és városépítészeti betonbarkács képzésére.

A kurzus a monori Kossuth Lajos Általános Iskola udvarának bebútorozását tűzte ki céljául. A helyiekkel együttműködve fogunk funkcionális utcabútorokat tervezni konzulenseink, mentoraik és hallgatóink együttműködésével. A projekt célja a közös alkotás, gondolkodás és tudásmegosztás megtapasztalása a beton váratlan és meghökkentő lehetőségeinek megismerésén és kísérletezésen keresztül. Ennek végállomása a tervek megvalósítása és átadása a helyi közösségnek, ezzel emelve életterük élménygazdagságát.

A kurzus heti egy kötelező és egy fakultatív alkalomból áll, melyek alatt elsajátítható a beton felhasználás elméleti és gyakorlati megismerése, valamint egy projekt végigvitele az elmélettől a gyakorlatig.

Az alkalmak a következőkből tevődnek össze: elméleti alkalmak (melyeken a megjelenés, fakultatív, de a komplex tudás elsajátításához ajánlott), konzultációval egybekötött gyakorlati alkalmak, ahol közösen zajlik a tervezés, valamint a gyakorlati anyagfelhasználás kitapasztalása. Ezen alkalmak keretében előkészítjük a végleges tárgyak megvalósítását.

Az ezzel párhuzamosan futó gyakorlati alkalmakon kipróbálhatod magad betontárgyak, zsaluzatok készítésében, gyakorlatba helyezheted a korábbiakban megszerzett elméleti tudásod. Bemutatjuk neked a modern betonkészítési lehetőségeket, formázásokat, felületkezeléseket, hogy a későbbiekben te is el tudd készíteni saját betonalkotásaid.

Korábbi projekteinket, eseményeinket a következő linkeken találod meg:
http://betonworkshop.hu/ https://hu-hu.facebook.com/betonworkshop/
Amennyiben kérdésed van a kurzussal kapcsolatban keress minket bátran a betonworkshop@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 20 571 9555-ös telefonszámon, illetve a tanszék részéről Fejérdy Péter DLA egyetemi adjunktust (fejerdy.p@kozep.bme.hu).

Az idei BETON kurzus témája a tanszék SUSTAINABLE COMMUNITIES stúdiójához kapcsolódik, de minden olyan érdeklődőt is várunk, akik nem vesznek részt a stúdió munkájában!

Jelentkezni emailen keresztül, potrólióval lehet. A portfóliót az alábbi email címekre kell elküldeni:

Szeidl Dóra: dora@s39.hu
Fejérdy Péter: fejerdy.p@közep.bme.hu

A BETONworkshop csapata és
Fejérdy Péter DLA egyetemi adjunktus tárgyfelelős

a tárgy aloldala: http://www.kozep.bme.hu/beton/